ウイーク医師のサイトから。
クルクミンにかかわらず、植物性の抗酸化サプリメントは抗がん剤の働きを助け、かつ抗がん剤の副作用から体を守る働きがある。
がん細胞を殺す働きを
植物成分にはがんの抑制的な働きがあり、肉類にはがんを増進する働きがある、抗がん剤にはがん細胞を殺す働きがあるが、一方でがん細胞を作る働きもある。

なるだけ植物性の食事をすることに気をつけるべきである。
http://weeksmd.com/2014/01/curcumin-protects-chemo/

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週博士のコメント:私は、簡単に用心していない患者に軽率に、彼らが教えられたもの(患者に最適な治療は何か?と自分で読んだり考えたりしたことよりも)を繰り返しているのんきな腫瘍学者に飽き飽きしている。
標準的な治療の力よりも明らかにホメオパシーのレメデイが力強くかつ、毒性が少ない場合でさえ、標準治療を行っている医師たちは患者にこれらの治療のオプションを見せることをしない。我々はこのような言葉が話されていることを繰り返し聞いている。{決して抗酸化物質のサプリメントを摂取しないでください。それは抗がん剤の有益な毒性をなくしてしまうからです。}

実際にこの現代の神話には科学的な支持はなく、抗がん剤治療を受けている患者の抗酸化物質の摂取は多大な有益性がある。ここでは、我々は化学療法と一緒にクルクミンを摂取することの意味を見てゆこう。

:人で最も驚くべき発明がある(熱代謝:「冷たさや暖かさを保つ働きーそれはどのような働きだろうか?)非常にまた、驚くべき働きは、それら抗酸化物質が賢明にも癌細胞を保護せずに、化学療法薬の細胞障害効果がいかなる方法でも人体に干渉するのを許さないのである。

「抗がん剤の感受性を高める」という言葉は、化学療法がよりよく作用するのを助ける。多くの栄養剤は、このようにして働くのである!

あなたのがん治療の主治医に教えなさい!

クルクミンは、大腸癌細胞を化学療法に対して敏感にする

本研究は、5‐FU(フルオロウラシル)とそれらの5-FU耐性クローンの培養物に感受性のある2つの高密度結腸直腸細胞系の培養を利用した。

この2つの抵抗性のないものと抵抗性のあるクローンのうちの1つはそれらのDNA不適正塩基対の修復(MMR)システムが不足していた。そして、それは遺伝的不安定性、腫瘍性転化をしやすく化学療法耐性細胞のより大きな進展に帰着する。細胞は5-FUまたはBCM-95クルクミンの様々な集中で治療されたか、5-FUの4つの濃度の1つへの暴露が続くクルクミンで、前処置を受けた。

学術誌PLOS Oneで昨年発表される論文では、ルートヴィヒ・マキシミリアン大学のメディーShakibaeiをミュンヘンで見つけることを報告する、ドイツ、そして、同僚のchemosensitizingする化学療法薬5‐フルオロウラシル(5-FU)による治療に抵抗する大腸癌細胞のクルクミン(ターメリックで起こっている合成物)のために有益性。5-FUに対する耐性は15%もの結腸直腸癌患者に起こる、そして、再発率は50%~60%と同程度大きくて、癌幹細胞生存に一つには起因すると推定される。

5-FUが用量依存的に(量を増やせば)抵抗性のない細胞系の増殖を減らす一方で、クルクミンは単独ですべての細胞系で増殖を減少させた。そして、MMRが普通である細胞(抗がん剤への抵抗性がない)でも有意の効果を示した。5-FUの投与前の4時間クルクミンで前処置すると、5FUに対して感受性が強まった。24時間後に感光性5-FUで、耐性菌と同様にメリットが現れた。併用療法に関連して最大の有益性を観察して、治療かそれらの組合せもすべての線で癌幹細胞のマーカーを減少させた。

「我々の結果はクルクミンで、それらの対応する5-FU耐性誘導剤と同様にMMRが不足しているおよび熟達した結腸直腸癌細胞の激増が抑制されたことを証明する、そして、5-FUの作用用量依存的な方法で強化された。そして、それによって有意に結腸直腸癌細胞の激増を減らす」と、著者が書く。「我々は、クルクミンが生体内での状況に似ている三次元高密度環境でこれらの細胞の5-FU耐性派生物と同様に親のもので5-FUの抗腫瘍効果を強化したことを証明する。」

「この報告では、我々はクルクミンの新しい証拠と前に認められていない効果を提供する。そして、個々に、または、5-FUが癌幹細胞を減らすことによって化学療法耐性大腸癌細胞の出現を防止する有効な治療的な戦略として間に合うことができた従来の大腸癌化学療法剤と結合してそのクルクミンを示す」と、彼らが結論する。「我々のデータは、従来の化学療法剤と植物化学物質の併用療法が臨床治療を強化して、下の投薬量要件を通して同時に副作用を減らす際に患者のために非常に有益でありえることを示唆する。」

 

 

 

 

 

Curcumin (and many other plant products) – protects you during chemo

Posted by Bradford S. Weeks, MD on January 17, 2014

Dr. Weeks’ Comment:  I weary of uninformed oncologists blithely repeating to unsuspecting patients simply what they were taught, rather than reading and thinking for themselves about how to optimize patients care. Such is the power of the standard of care that even when remedies which are obviously superior and less toxic are available, conventional doctors refuse to inform patients of those options.We hear all the time variations on this refrain:  ”Don’t take anti-oxidants when you are taking my chemotherapy because it will blunt the “beneficial” effects of the toxic chemotherapy (oxymoronic?).”  When in fact there is NO science supporting that urban myth and all the studies of the interactions of anti-oxidants on the outcomes of patients taking them concurrent with chemotherapy demonstrate unambiguous benefit!   Here we see cur cumin’s role coincident with chemotherapy:  like the most amazing invention of man (the thermos: “keeps hot things hot and cold things cold – how does it know?”), so too the amazing human body demonstrates that it can wisely use the antioxidants to protect itself while not allowing them to protect cancer cells or interfere in any manner with the cytotoxic effects of chemotherapy drugs.   Read on: the term “chemosensitizing” means helps chemotherapy work better. Many nutritional supplements are helpful in the is manner! Teach your oncologist!

Curcumin sensitizes colon cancer cells to chemotherapy

The current study utilized cultures of two high density colorectal cell lines that were sensitive to 5-fluorouracil and cultures of their 5-FU resistant clones. One of the two non-resistant lines and its resistant clone were deficient in their DNA mismatch repair (MMR) systems, which results in genetic instability, increased susceptibility to neoplastic transformation and greater development of chemoresistant cells. Cells were treated with varying concentrations of 5-FU or BCM-95 curcumin, or received pretreatment with curcumin followed by exposure to one of four concentrations of 5-FU.

An article published last year in the journal PLOS One reports the finding of Mehdi Shakibaei of Ludwig Maximilian University in Munich, Germany and colleagues of a chemosensitizing benefit for curcumin, a compound occurring in turmeric, in colon cancer cells resistant to treatment with the chemotherapy drug 5-fluorouracil (5-FU). Resistance to 5-FU occurs in as many as 15% of colorectal cancer patients, and the rate of recurrence is estimated to be as great as 50% to 60%, due in part to cancer stem cell survival.

While 5-FU dose-dependently reduced the proliferation of the non-resistant cell lines, curcumin alone decreased proliferation in all cell lines, showing the most significant effects in the lines that were not MMR-deficient. Pretreatment with curcumin four hours prior to 5-FU administration revealed a benefit in 5-FU sensitive as well as resistant cells after 24 hours. Either treatment or their combination also decreased markers of cancer stem cells in all lines, with the greatest benefit observed in association with combination therapy.

“Our results demonstrate that with curcumin the proliferation of MMR-deficient and proficient colorectal cancer cells as well as their corresponding 5-FU resistant derivatives was suppressed and the effect of 5-FU was potentiated in a dose-dependent manner, thereby reducing the proliferation of colorectal cancer cells significantly,” the authors write. “We demonstrate that curcumin potentiated the antitumor effects of 5-FU in the parental as well as the 5-FU resistant derivatives of these cells in a three dimensional high density environment resembling the in vivo situation.”

“In this report, we provide novel evidence and previously unrecognized effects of curcumin, showing that curcumin individually or in combination with the conventional colon cancer chemotherapeutic agent 5-FU could serve as an effective therapeutic strategy to prevent the emergence of chemoresistant colon cancer cells by reducing cancer stem cells,” they conclude. “Our data suggest that a combination treatment of phytochemicals together with conventional chemotherapeutic agents can be very beneficial for the patients in enhancing the clinical therapy and simultaneously reducing side effects through lower dosage requirements.”