癌と果物と野菜

果物と野菜の摂取はガンのリスク低下に有用であることはさまざまな論文で言われている。今回は女性の膀胱癌のリスクというマニアックな研究である。
こうしてマニアックにいろんなガンの研究をしてくれる研究者がいるから科学は進んでゆく。

しかし、これらの研究は一部のマニアックな研究者の中に埋没してしまい一般人の目に触れることはめったに無い。

なぜならば、薬にならないからである。薬にならないものはすべて医学会からは無視されている傾向がある。

医学会って製薬会社??

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http://weeksmd.com/2013/08/cancer-and-fruits-and-vegetables/

2013年8月24日にブラッドフォードS.週博士によって掲示される

週博士のコメント:なぜ、米国癌学会は屋根最上部からこれを叫んで言わないか!
果物と野菜のより高い摂取量は、女性で膀胱ガンのリスクを低下させる可能性がある

2013年8月23日に-彼女の同僚と一緒に、ハワイ癌センターResearcher Song-Yi公園博士大学は、果物と野菜のより大きな消費が女性で膀胱浸潤癌のリスクを低下させる可能性があるということを最近発見した。

調査はMultiethnic Cohort(MEC)Studyの一部として実行された。そして、食事、生活様式、遺伝要因と癌リスクの間で関係を評価するために1993年に確立された。公園と彼女の仲間の研究者のものは12.5年の期間にわたって185,885人の高齢成人から集められるデータを分析した。それについて、581の膀胱浸潤癌症例は診断された(152人の女性と429人の男性)。

癌リスク(年齢、その他)に関連した変数のために調整された後に、研究者は最も多くの果物を消費したその女性を見つけた、そして、野菜には最低の膀胱ガン・リスクがあった。例えば、最も多くの黄色のオレンジ野菜を消費している女性は、最少の黄色のオレンジ野菜を消費している女性より膀胱ガンがありそうにない52%であった。データも、ビタミンの最も高い摂取量で、その女性にA、CとEには膀胱ガンで最も低いリスクがあることを示唆した。果物と植物の摂取量と膀胱浸潤癌の間の関係は、男性で見つからなかった。

「我々の研究は果物と植物の勧告を癌予防に対してサポートすると、公園が言った。「しかしながら、更なる調査は、果物と野菜のより高い消費による減少した癌リスクが女性だけに限定された理由を理解して、説明するために必要である。」

学術誌参照

  1. S.Y.。公園、N. J. Ollberding、C. G. Woolcott、L. R.ウィルキンス、B. E.ヘンダーソン、L. N. Kolonel。果物と植物の吸入孔は、多民族的なコホート研究で女性の間で膀胱ガンの低いリスクと関係しているNutrition(2013)ジャーナル;143の(8):1283のDOI:10.3945/jn.113.174920

 

 

 

 

 

Cancer and Fruits and Vegetables

Posted by Bradford S. Weeks, MD on August 24, 2013

Dr. Weeks’ Comment: Why doesn’t the American Cancer Society yell this from the roof tops!

 

Higher Intake of Fruits and Vegetables May Reduce the Risk of Bladder Cancer in Women

Aug. 23, 2013 — University of Hawaii Cancer Center Researcher Song-Yi Park, PhD, along with her colleagues, recently discovered that a greater consumption of fruits and vegetables may lower the risk of invasive bladder cancer in women.

The investigation was conducted as part of the Multiethnic Cohort (MEC) Study, established in 1993 to assess the relationships among dietary, lifestyle, genetic factors, and cancer risk. Park and her fellow researcher’s analyzed data collected from 185,885 older adults over a period of 12.5 years, of which 581 invasive bladder cancer cases were diagnosed (152 women and 429 men).

After adjusting for variables related to cancer risk (age, etc.) the researchers found that women who consumed the most fruits and vegetables had the lowest bladder cancer risk. For instance, women consuming the most yellow-orange vegetables were 52% less likely to have bladder cancer than women consuming the least yellow-orange vegetables. The data also suggested that women with the highest intake of vitamins A, C, and E had the lowest risk of bladder cancer. No associations between fruit and vegetable intake and invasive bladder cancer were found in men.

“Our study supports the fruit and vegetable recommendation for cancer prevention, said Park. “However, further investigation is needed to understand and explain why the reduced cancer risk with higher consumption of fruits and vegetables was confined to only women.”

Journal Reference:

  1. S.-Y. Park, N. J. Ollberding, C. G. Woolcott, L. R. Wilkens, B. E. Henderson, L. N. Kolonel. Fruit and Vegetable Intakes Are Associated with Lower Risk of Bladder Cancer among Women in the Multiethnic Cohort StudyJournal of Nutrition, 2013; 143 (8): 1283 DOI: 10.3945/jn.113.174920