ダイエット外来をもう10年以上やっている。外来で痩せた患者数は述べ人数で言うと大変な数になっているが
ダイエットの要点は何かと言われれば、それはカロリー制限に尽きるだろう。

低炭水化物や低脂肪や色んな方法があるが、要点はカロリー摂取の制限には違いない。
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体重を減らしたい?
食物日誌をつけて、食事を抜かないでそして、ランチに出かけない事が大切である

サイエンスデイリー(2012年7月13日)
-体重を減らしたい女性は忠実に食物日誌をつけなければならないし、食事を抜かないほうがいい。そして、特に昼食をレストランで食べることは避けたほうがいいーフレッド・ハッチンソンCancerリサーチセンター.でアン・マクティアーナン(医師、医学博士)により研究されている―

太りすぎで肥満閉経後女性の間で体重変化に関して広範囲にわたる自己点検と食事関連の習性、食事パターンを観察することが体重の変化に大きな成果wがることがオンライン版のJournal of the Academy of Nutrition and Dietetics発表された。

「体重減少(RCTでのエビデンスは)に関しては総カロリーを制限することが食事内容よりも重要である。低脂肪や低炭水化物の食事であることよりも重要である。
従って、我々の研究の特定の目的は、全体的なカロリー減少を目的とした習慣を発見することになっている」と、マクティアーナンが言った。
そして具体的には、マクティアーナンと同僚は、それを見つけた:

食事日誌をつけた女性達はそうしなかった人々より約6ポンド(2.7kg)常に体重が少なかった。

食事を抜くと報告した女性は、そうしなかった女性より少しのほぼ8つのポンドを減らした

毎週少なくとも昼食に外食した女性は、平均して、よりしばしば外食しなかった(すべての食事時間にしばしば外食することはより少ない体重減少と関係していた、しかし、最も強い関連は昼食で観察された)人々より少しの5つのポンドを減らした

「体重が減ろうとしている個人のために、これらの検査結果に基づくアドバイスのNo.1部分は、日々のカロリー目的に対処するのを助けるために、食物日誌をつけることになっている。あなたが精密にあなたが食べているものに注意を払っていないとき、あなたの食事に変化をもたらすことは難しい」と、マクティアーナン(ハッチンソン・センターのPreventionセンターの責任者とそのPublic Health Sciences Divisionのメンバー)が言った。試験参加者は、食物日誌をつける際の以下のヒントを与えられた:?正直にしなさい-あなたが食べるすべてを記録する?正確にしなさい-部分を測定しなさいと、ラベルが読んだ?完全にしなさい-食物が準備された方法のような詳細とどんなトッピングまたは調味料のでも追加を含む?整合していなさい ― 常にあなたとあなたの食物日記を運ぶか、あなたの多機能電話で食事-追跡アプリケーションを使用する ―

「本研究が印刷された小冊子をそれらの食物を記録する女性と飲料摂取に提供する間、学術誌が何でもあるために食べない食物が、想像する」と、マクティアーナンが言った。「容易に運ばれる紙または多機能電話または錠剤を通していつでもアクセスされることができるオンライン・プログラムのどんなノートまたはパッドでも、微細にならなければならない。」

自分の口唇を渡すあらゆる一口を文書化することに加えて、もう一つの良好な体重減少戦略は、定期的に食べて、食事を抜くことを回避することである。「機序は完全に明白でない、しかし、我々は読み飛ばし食事または絶食があなたにより有利に高カロリー食品に応えて、したがって全体的により多くのカロリーを取り入れさせるかもしれないと思う」と、彼女が言った。「我々も、読み飛ばし食事が他の習性と共にクラスター形成するかもしれないと思う。例えば、食事を計画して、準備することに費やされる時間と効果の欠如は、人に食事を抜いておよび/またはより外食させる可能性がある。」

しばしば外食して、より少ない体重減少を伴うもう一つの因子は、健康的な食事の選択をするためのバリアである可能性がある。「通常レストランで食べることは、成分と料理方法(より大きい部分サイズと同様に)のより個々でない制御を意味する」と、著者が書いた。

分析は123の重量超過のto-obeseからのデータに基づいて、座りっきりだった。そして、シアトル-域が女性であった。そして、年齢が50~75であった。そして、その人は制御された、無作為一年間の食事の体重減少介入研究の2本の腕に無作為割付けされた:食事と運動+食事だけ。試験参加者は、食事摂取量、摂食関連のウエイトコントロール戦略、自己点検習性と食事パターンを評価するために、一連のアンケートに記入した。彼らは、本研究の終わりまで最初から食事変化を評価するために120-部材食物-周波数アンケートに記入するよう依頼されもした。

本研究終了後、両腕の参加者は彼らの始まっている体重の平均10体重が減った。そして、それは介入の目的であった。

「我々は、それが食物学術誌を維持して、よりしばしば外食しなくて、定期的に食べることのような基本的な戦略が閉経後女性 ― 一般に体重増加のためのより大きなリスクの群 ― が彼らがうまく体重が減るのを助けるために使用することができる単純なツールであることを示すので、我々の所見が有望であると思う」と、マクティアーナンが言った。

国立癌研究所と全国Research Resourcesセンターは本研究に資金を供給した。そして、それにNCI、ワシントン大学とミネソタ大学で協力者が関係した。


学術誌参照

  1. マクティアーナンその他、自己点検と摂食関連の習性は、食事の体重減少介入で閉経後重量超過のto-obese女性の間で12ヵ月の体重減少と関係しているNutritionとDietetics(2012(印刷中の))のAcademyジャーナル

Focus and strategy help in weight loss

ScienceDaily (July 13, 2012) — Women who want to lose weight should faithfully keep a food journal, and avoid skipping meals and eating in restaurants — especially at lunch — suggests new research from Fred Hutchinson Cancer Research Center.The findings by Anne McTiernan, M.D., Ph.D., and colleagues — from the first study to look at the impact of a wide range of self-monitoring and diet-related behaviors and meal patterns on weight change among overweight and obese postmenopausal women — are published online in the Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics(formerly the Journal of the American Dietetic Association).

“When it comes to weight loss, evidence from randomized, controlled trials comparing different diets finds that restricting total calories is more important than diet composition such as low-fat versus low-carbohydrate. Therefore, the specific aim of our study was to identify behaviors that supported the global goal of calorie reduction,” McTiernan said.

Specifically, McTiernan and colleagues found that:

• Women who kept food journals consistently lost about 6 pounds more than those who did not

• Women who reported skipping meals lost almost 8 fewer pounds than women who did not

• Women who ate out for lunch at least weekly lost on average 5 fewer pounds than those who ate out less frequently (eating out often at all meal times was associated with less weight loss, but the strongest association was observed with lunch)

“For individuals who are trying to lose weight, the No. 1 piece of advice based on these study results would be to keep a food journal to help meet daily calorie goals. It is difficult to make changes to your diet when you are not paying close attention to what you are eating,” said McTiernan, director of the Hutchinson Center’s Prevention Center and a member of its Public Health Sciences Division. Study participants were given the following tips for keeping a food journal: • Be honest — record everything you eat • Be accurate — measure portions, read labels • Be complete — include details such as how the food was prepared, and the addition of any toppings or condiments • Be consistent — always carry your food diary with you or use a diet-tracking application on your smart phone

“While the study provided a printed booklet for the women to record their food and beverage consumption, a food journal doesn’t have to be anything fancy,” McTiernan said. “Any notebook or pad of paper that is easily carried or an online program that can be accessed any time through a smart phone or tablet should work fine.”

In addition to documenting every morsel that passes one’s lips, another good weight-loss strategy is to eat at regular intervals and avoid skipping meals. “The mechanism is not completely clear, but we think that skipping meals or fasting might cause you to respond more favorably to high-calorie foods and therefore take in more calories overall,” she said. “We also think skipping meals might cluster together with other behaviors. For instance, the lack of time and effort spent on planning and preparing meals may lead a person to skip meals and/or eat out more.”

Eating out frequently, another factor associated with less weight loss, may be a barrier for making healthful dietary choices. “Eating in restaurants usually means less individual control over ingredients and cooking methods, as well as larger portion sizes,” the authors wrote.

The analysis was based on data from 123 overweight-to-obese, sedentary, Seattle-area women, ages 50 to 75, who were randomly assigned to two arms of a controlled, randomized year-long dietary weight-loss intervention study: diet only and exercise plus diet. Study participants filled out a series of questionnaires to assess dietary intake, eating-related weight-control strategies, self-monitoring behaviors and meal patterns. They were also asked to complete a 120-item food-frequency questionnaire to assess dietary change from the beginning to the end of the study.

At the end of the study, participants in both arms lost an average of 10 percent of their starting weight, which was the goal of the intervention.

“We think our findings are promising because it shows that basic strategies such as maintaining food journals, eating out less often and eating at regular intervals are simple tools that postmenopausal women — a group commonly at greater risk for weight gain — can use to help them lose weight successfully,” McTiernan said.

The National Cancer Institute and the National Center for Research Resources funded the study, which involved collaborators at the NCI, the University of Washington and the University of Minnesota.


Journal Reference:

  1. McTiernan et al. Self-monitoring and Eating-related Behaviors are Associated with 12-month Weight Loss Among Postmenopausal Overweight-to-obese Women in a Dietary Weight Loss InterventionJournal of the Academy of Nutrition and Dietetics, 2012 (in press)