スーパーフルーツ:イチゴの圧勝

2012年7月4日のサイエンスデイリーより
ウィンブルドンと関連した伝統的な夏の楽しみであるイチゴは、予想外の健康効果を出している。

特に心臓病と糖尿病の発現を予防する方法としてワーウィック大学の科学者は、イチゴの薬効を研究していた

ワーウィック医科大学のポールThornalley教授のチームは、イチゴからの抽出物
抗酸化剤と他の保護活動を増加させることが示されるNrf2′と呼ばれている体の中のタンパク質を明確に活性化する』ということを発見した。

このタンパク質は、血液脂質とコレステロール(心血管問題につながることができるまさしくそのこと)を減少させるために作用する。

イチゴを食べることは以前、食事後の血糖と低比重リポ蛋白に働いて、コレステロール、糖尿病と心臓病のリスクを減少するといわれていた。
しかし、イチゴ・エキスが能動的に、我々に疾患の予防するタンパク質を刺激することを証明したのはこれが初めてである。

Thornalley教授は説明した:「我々は、イチゴが細胞、器官と血管を健康に保つために我々のビルトイン防衛力を増加させるために作用する、そして、心血管問題(例えば心臓病と糖尿病)を生じる危険を減らすことができる科学お尻を発見した。

「それで、私がより多くのイチゴとより少ないか均一なクリームなしを提案するにもかかわらず、イチゴとクリーム…を出すことについて気がとがめてはいけない

ワーウィック大学で開発されるスクリーニングと数学的モデル技術は、現在、イチゴ(彼らが貢献されるか、調べられる方法と多くのイチゴが至適健康効果のために食べられなければならない方法)で最高の種類を同定するのを助けるために、更なるこの研究をとることができる。

研究はBiotechnologyとBiological Sciences Research会議(BBSRC)によって資金を供給されて、ナイラ・ラバニ博士(医科大学)、ガイ・バーカー博士(生命Sciences)とデイビッド・ランド教授(システムBiology)とポールThornalley教授によって導かれる。Thornalley教授は、インペリアル・カレッジ・ロンドンでFree Radical Research International(SFRRI)のために、協会のためにこの次の16回目の隔年の会議で、研究を提示している。


記事ソース:

上記の記事は、ワーウィックのbyUniversityを提供される材料から再版される。

Game, Set and Match to Strawberries: The Superfruit

ScienceDaily (July 4, 2012) — Strawberries, the traditional summer treat associated with Wimbledon could be serving up some unexpected health benefits.

Scientists at the University of Warwick have been studying the beneficial effects of strawberries on our cardiovascular health, particularly around how they prevent the development of heart disease and diabetes.

Professor Paul Thornalley from Warwick Medical School heads the team that discovered extracts from strawberries positively activate a protein in our bodies called ‘Nrf2′ which is shown to increase antioxidant and other protective activities. This protein works to decrease blood lipids and cholesterol, the very things which can lead to cardiovascular problems.

Eating strawberries has previously been found to counter post-meal blood glucose and low density lipoprotein, or ‘bad’ cholesterol and therefore decrease risk of diabetes and heart disease, but this is the first time that strawberry extracts have been proved to actively stimulate proteins that offer us protection against disease.

Professor Thornalley explained: “We’ve discovered the science behind how strawberries work to increase our in-built defences to keep cells, organs and blood vessels healthy and which can reduce the risk of developing cardiovascular problems such as heart disease and diabetes.

“So don’t feel guilty about serving up strawberries and cream … although I’d suggest more strawberries and less or even no cream!”

Screening and mathematical modelling techniques developed at the University of Warwick can now take this research further to help identify the best varieties of strawberries, how they are served or processed and how many strawberries should be eaten for optimum health benefit.

The research was funded by the Biotechnology and Biological Sciences Research Council (BBSRC) and is led by Professor Paul Thornalley with Dr Naila Rabbani (Medical School), Dr Guy Barker (Life Sciences) and Professor David Rand (Systems Biology). Professor Thornalley will be presenting the research at the forthcoming 16th biennial meeting for the Society for Free Radical Research International (SFRRI) at Imperial College London.


Story Source:

The above story is reprinted from materials provided byUniversity of Warwick.