カナダのオルソモレキュラー学会のニュースから引用した。
砂糖が体に悪いことはなんとなく知っているが「ネイチャー」にも論文が載ったことが面白い。
ネイチャーは非常に評価の高い世界的な学会雑誌である。そこにこのような「砂糖が体に悪い」というストレートな
論文が提出されて、これを査読、評価して掲載することになったのは驚きでもある。

砂糖マフィア?というものが存在するかどうかはわからないが、経済的利益のために庶民を食い物にする構造は
どこの国にもあるから、それらからの妨害がないかも心配である。
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http://orthomolecular.org/resources/omns/v08n14.shtml

ロバートG.スミス博士による社説

評判の高い学術誌「ネイチャー」の(2012年4月24日OMNS)に掲載された最近の記事は、広く清涼飲料と他の加工食品で利用可能な、糖(特にフルクトース)が多くの重い非伝染性疾患(例えば心臓病、癌、糖尿病、肥満と肝不全[1,2])の原因となると説明している。

その理由の1つはフルクトースである、アルコールのような他の高カロリーの物質は体の組織によって直接利用されることができないので肝臓によって代謝されなければならない。ここで、糖は毒物を生み出して、体は糖尿病[3]への道筋に近づいてゆく。更に、フルクトースは満腹感、カロリーの過剰摂取を避ける感覚を阻害する。

これは肝臓(糖の過剰を脂肪に変換しなければならない)を打ち負かす。そして、糖は肝臓を害して、糖尿病に至ることが可能である。このように、加工食品に加えられるとき、フルクトースのような糖はアルコールと比較しても同等の毒性を持っている。非肥満性の人々さえ「メタボリックシンドローム」にかかりやすい。フルクトースは高血圧、心血管疾患、インスリン抵抗性と生体分子(例えばタンパク質と脂質[1-3])への損傷を誘発する。

主に糖(例えばソーダと濾過された果物ジュース)を含む清涼飲料は、体を健康なおよび疾患にかからなく保つのに十分な栄養分を持っていない。彼らは、あなたが全部の果物で発見するだろう必須栄養素なしで、カロリーを提供する。これらの「空の」カロリーは、それから、他の食品(例えば全部の穀物、果物と必須栄養素の主な供給源である野菜)を置き換える。しかし、添加糖は、清涼飲料に限られていない。添加フルクトースは、高いフルクトース・コーンシロップまたはちょうど質素な糖(50%のブドウ糖と50%のフルクトースである蔗糖)の場合のように、朝食のシリアル、液、ゼリーとジャム、キャンディ、焼かれた商品、ソース、デザートとレディーメードの夕食のようなさえ多種多様な加工食品で見つかって、肉を加工した。フルクトースは甘い味がするが、より栄養価の高い食品と同様に空腹感を満たさない。

特に幼児のために、加工食品の高い加算フルクトース含有量は、アルコールへの類似の道で習慣性がある。これは、小児と成人で肥満の異常発生を引き起こした。更に、それが糖代謝を混乱させる傾向があるので、肝臓のフルクトースの代謝はアルコールと類似している。そして、脂肪を生成して、インスリン抵抗性を引き起こす。そして、それは肝臓と多くの他の問題[4]の炎症と変性に至る。全体として、体全体に及ぶ損害と炎症とともに、我々の体にフルクトースを負わせることに起因するこの食事構成は、広範囲にわたるビタミンと基本的ミネラルのような栄養分欠乏症につながる悪循環である。糖中毒(「メタボリックシンドローム」と整合した)のこの悪循環は、現代の食事から主に高い死亡率の原因となる。

現代の食事が過剰なカロリーなしで空腹感を満たして、必須栄養素のより大きい比率を含むように調整されることができる場合、添加糖からの疾患の流行は避けられるかもしれない。果物の形で摂取されるとき、それが腸によってゆっくり吸収されて、重要なことに必須栄養素が付いてくるので、フルクトースはより有害でない。必須栄養素の補助食品は助けることができる、しかし、十分な服用とそれらの利点についてのもしも知識だけは広く利用できるようにされる。例はビタミンA、Bビタミン、ビタミンC、ビタミンE、マグネシウム、オメガ-3と-6の基本的脂肪の補助食品である。そして、適当な形状と服用のそれは心臓病、癌と糖尿病[5]が起きる食事障害を予防するのを助けることができる。他の生活様式選択は、例えば、摂取された線維を増加させて、総カロリーを減らすことを助けることができて、より[3]を行使することができる。しかし、これらの好ましい選択の利益は、現代の需要者に説得力がなかった。清涼飲料の遍在する高圧マーケティングは、問題の原因となる。

砂糖消費過剰の問題を修正するために、糖がアルコールとタバコ[1]のように調整されることが示唆された。目的は、消費を減らすために、習慣を変えることになっている。多くの学校はソーダの販売をすでに禁止したが、それらを添加糖を含む液または人工の飲物に置き換えた。この示唆に従って、加糖飲物の販売と添加糖を含有している加工食品は、授業時間の間、学校自動販売機またはどこか他の所で制限されることができた。貯蔵の砂糖を含んだ食品の販売に関する年齢制限も、助けるかもしれない。添加糖を含んでいる製品を広告しているテレビ・コマーシャルに対する制限または禁止は、有効でもあるかもしれない。糖(特に高いフルクトース・コーンシロップ)に対する税金は、必須栄養素の研究に資金を供給して、それらの利点を広告するのに用いられることができた。そのような規則の後の考えは、市民(特に小児)により少ない糖とより栄養価の高い食品[1,2]を消費することを促すことになっている。これは、非常に公衆衛生のためになることができた。

それがアルコール消費を順調に[1]保ったので、アルコールの類似の調節が広く受け入れられると主張された。例えば、我々の命の他の領域では、公的な場所の喫煙の禁止、アルコールを飲まない指名運転者と車のエアバッグの包含のように、受け入れられる行動として認められることの変化は、成功していた。いくつかにとって、個人自由の若干の喪失を犠牲にしてそれが健康を増進することができて、非伝染性疾患の流行を短く切ることができたので、糖の類似のタイプの政府の調節は正当化されるようである。
一方では、大嫌いなおよび厳格であるように、多くの人々は添加糖を含有しているやっかいな食品によって糖の調節を見る。結局、それが習慣性がある[4]にもかかわらず、糖はハイウェイで酔っぱらっている危険を生じない、そして、それは喫煙と同等の健康に差し迫った危険を提示しない。それは、それより潜行性である。そして、糖は長く多くの培養の食習慣の一部であった。このように、食物のどんな政府の調節でも調節が効果がないと説明する多くの批評家を持っている、そして、更に、我々は我々の好みによってどんな食物でも購入して、食べることが可能でなければならない。
この議論の下にある発行物は、栄養についての知識に対する一般のアクセスである。フルクトース原因を我々の健康に加えた危害が広く公表されることができる場合、安価なおよび直ちに利用できる好ましい選択肢に関する情報とともに、これは何百万人もより良好な健康に至ることができる。それは、買い物客に十分な服用で未処理の栄養価の高い食品とビタミン剤に加えて他の選択(例えば野菜ジュースまたは1杯の水)を考慮させる。必要であることは、食事に関する実際的な情報を提供するキャンペーンである:我々は、なんと栄養分を必要とするだろう、なんて、適当な供与量を測定するために、そして、加工食品の危険性は、ダイエットするだろう。これは、テレビ放送された広告と健康プログラミング(小学校から医学部までレベルで教えられるカリキュラムと同様に)を含むことができた。それは、食物(レストランと食堂で出されるより健康的なおよびおいしい食物と同様に)の栄養を含む内容について、より有益な標識も含むかもしれない。市場圧は、それから、添加糖の最小限と必須栄養素の十分な内容でより健康的な食物を販売するために、食品会社を確信させるかもしれない。オルト分子医学(欠乏症を予防するために必須栄養素の充分な量を提供することによって疾患を治療する習慣)は、この情報[5-8]を提供するのを助けることができる。我々全員は、必須栄養素がない添加糖と他の加工食品に先行することによってより健康になることができる。そして、これが不可能なとき、我々は肥満、心血管疾患、糖尿病と癌の流行を予防するためにこれらの本質的事項で栄養分を補充することができる。


(ロバートG.スミス博士は、神経科学(ペンシルベニア大学)部の研究准教授である。彼は、多くの科学的な書類とやがて公開される本(Eye DiseasesのためのビタミンCure)の著者である。)

 

FOR IMMEDIATE RELEASE
Orthomolecular Medicine News Service, April 24, 2012


Toxic Sugar


Editorial by Robert G. Smith, PhD

(OMNS April 24, 2012) A recent article in the prestigious journal Nature explains that sugar, especially fructose, widely available in soft drinks and other processed foods, is responsible for many serious non-communicable diseases, such as heart disease, cancer, diabetes, obesity, and liver failure [1,2]. One of the contributing reasons is that fructose and other high-calorie substances such as alcohol cannot be directly utilized by the body's tissues so they must be metabolized by the liver, where they generate toxicity and set the body on a path to diabetes [3]. Further, fructose interferes with the body's sense of satiety, so that an excess of calories tend to be ingested. This overwhelms the liver, which then must convert the overdose of sugar into fat, which harms the liver and can lead to diabetes. Thus sugar such as fructose, when added to processed foods, has been compared to alcohol in its toxic effect. Even non-obese people are susceptible to "metabolic syndrome," in which fructose induces hypertension, cardiovascular disease, insulin resistance, and damage to biological molecules such as proteins and lipids [1-3].
Soft drinks that contain mainly sugar, such as sodas and filtered fruit juices, don't have enough nutrients to keep the body healthy and free from disease. They provide calories without essential nutrients that you would find in the whole fruit. These "empty" calories then replace other foods such as whole grains, fruits, and vegetables that are the main source of essential nutrients. But added sugar is not limited to soft drinks. Added fructose, as in high-fructose corn syrup or just plain sugar (sucrose, which is 50% glucose and 50% fructose), is found in a wide variety of processed foods such as breakfast cereal, juices, jellies and jams, candy, baked goods, sauces, desserts, and even ready-made dinners and processed meat. Fructose tastes sweet but does not satisfy hunger as well as more nutritious foods.
The high added fructose content of processed foods is addictive in a similar way to alcohol, especially for young children. This has caused an epidemic of obesity in both children and adults. Further, the metabolism of fructose in the liver is similar to alcohol because it tends to perturb glucose metabolism, generating fat and causing insulin resistance, which leads to inflammation and degeneration of the liver and many other problems [4]. Overall, this dietary pattern caused by overloading our bodies with fructose is a vicious cycle that leads to widespread deficiencies of nutrients such as vitamins and essential minerals, along with damage and inflammation throughout the body. This vicious cycle of sugar addiction, consistent with the "metabolic syndrome," is in large part responsible for the high death rate from the modern diet.
If the modern diet could be adjusted to satisfy hunger without excess calories and to contain a larger proportion of essential nutrients, the epidemic of disease from added sugar might be averted. When ingested in the form of fruit, fructose is less harmful because it is absorbed slowly by the gut and importantly is accompanied by essential nutrients. Supplements of essential nutrients can help, but only if knowledge about the adequate doses and their benefits is made widely available. Examples are supplements of vitamin A, B vitamins, vitamin C, vitamin E, magnesium, omega -3 and -6 essential fats, which in the proper forms and doses can help prevent dietary deficiencies that cause heart disease, cancer, and diabetes [5]. Other lifestyle choices can help, for example, reducing total calories, increasing ingested fiber, and more exercise [3]. But the benefits of these healthy choices have not been convincing to the modern consumer. Ubiquitous high pressure marketing of soft drinks contributes to the problem.
To correct the problem of sugar overconsumption, it has been suggested that sugar be regulated like alcohol and tobacco [1]. The goal would be to change habits to reduce consumption. Many schools have already banned the sale of sodas, but have replaced them with juices or artificial drinks that contain added sugar. According to this suggestion, the sale of sweetened drinks and processed foods containing added sugar could be limited in school vending machines or elsewhere during school hours. Age limits on the sale of sugary foods in stores might also help. A limit or ban on television commercials advertising products containing added sugar might also be helpful. A tax on sugar, especially high-fructose corn syrup, could be used to fund research into essential nutrients and advertise their benefits. The idea behind such regulation would be to persuade the public, especially children, to consume less sugar and more nutritious foods [1,2]. This could greatly benefit public health.
It has been argued that similar regulation of alcohol is widely accepted because it has kept alcohol consumption under control [1]. For example, in other areas of our lives, changes in what is perceived as acceptable behavior have been successful, like bans on smoking in public places, designated drivers who don't drink alcohol, and the inclusion of air bags in cars. To some, a similar type of governmental regulation of sugar would seem justified because at the cost of some loss of personal freedom it could improve health and cut short the epidemic of non-infectious disease.
On the other hand, many people see regulation of sugar by taxing foods containing added sugar as abhorrent and draconian. After all, although it is addictive [4], sugar doesn't cause the danger of being drunk on the highway, and it doesn't present an imminent danger to health comparable to smoking. It's more insidious than that. And sugar has long been part of dietary habits of many cultures. Thus, any governmental regulation of food will have many critics who explain that regulation would be ineffective, and further, we should be able to purchase and eat any food according to our preference.
The underlying issue in this debate is public access to knowledge about nutrition. If the harm that added fructose causes to our health could be widely publicized, along with information about inexpensive and readily available healthy alternatives, this could lead to better health for millions of people. It would cause shoppers to consider other choices, such as vegetable juice or a glass of water, along with unprocessed nutritious foods and vitamin supplements in adequate doses. What is needed is a campaign that provides practical information about diet: what nutrients we need, how to determine the proper doses, and the dangers of a processed-food diet. This could include televised advertisements and health programming, as well as curricula taught at levels from grade school to medical school. It might also include more informative labeling about the nutrient content of food, as well as more healthy and tasty food served at restaurants and dining rooms. Marketplace pressure might then convince food companies to sell more healthy food with a minimum of added sugar and an adequate content of essential nutrients. Orthomolecular medicine, the practice of treating illness by providing sufficient doses of essential nutrients to prevent deficiencies, can help to provide this information [5-8]. We can all become more healthy by forgoing added sugar and other processed foods that lack essential nutrients. And when this is impossible, we can supplement with these essential nutrients to prevent the epidemic of obesity, cardiovascular disease, diabetes, and cancer.


(Dr. Robert G. Smith is Research Associate Professor in the Department of Neuroscience, University of Pennsylvania. He is the author of many scientific papers, and an upcoming book, The Vitamin Cure for Eye Diseases.)


References:

1. Lustig RH, Schmidt LA, Brindis CD (2012) The toxic truth about sugar. Nature 482:27-29.

2. Jacobson MF (2005) Liquid candy: how soft drinks are harming Americans' health. Center for Science in the Public Interest. http://www.cspinet.org/new/pdf/liquid_candy_final_w_new_supplement.pdf.

3. Bremer AA, Mietus-Snyder M, Lustig RH. (2012) Toward a Unifying Hypothesis of Metabolic Syndrome. Pediatrics. 129:557-570

4. Lustig RH. (2010) Fructose: metabolic, hedonic, and societal parallels with ethanol. J Am Diet Assoc. 110:1307-1321.

5. Brighthope IE (2012) The Vitamin Cure for Diabetes: Prevent and Treat Diabetes Using Nutrition and Vitamin Supplementation. Basic Health Publications. ISBN-13: 978-1591202905.

6. Roberts H, Hickey S (2011) The Vitamin Cure for Heart Disease: How to Prevent and Treat Heart Disease Using Nutrition and Vitamin Supplementation. Basic Health Publications. ISBN-13: 978-1591202646.

7. Hoffer A, Saul AW (2008) Orthomolecular Medicine For Everyone: Megavitamin Therapeutics for Families and Physicians. Basic Health Publications. ISBN13: 9781591202264.

8. Hoffer A, Saul AW, Foster HD (2012) Niacin: The Real Story: Learn about the Wonderful Healing Properties of Niacin. Basic Health Publications ISBN-13: 978-1591202752

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