後天的な食事や生活習慣の変更でガンの遺伝子が修飾を受けて正常細胞へ変わってしまうことが示されている。私が行っている統合医療では食事、運動習慣、ストレス管理、解毒などを実践することでがん細胞を殺すことも元気にすることもできると考えられている。
 今回はほうれん草が後天的な影響でがん細胞を抑制するという話である。

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発癌物質は癌幹細胞とつながった、しかし、ホウレンソウは助けることができる

ScienceDaily(2012年6月20日)-オレゴン州立大学のResearchersは、マイクロRNAと癌幹細胞に対するその複合の生物学的効果に、料理された肉で既知の発癌物質の作用を初めて追跡した。

所見は癌の後成学(後天的な食事や生活習慣が遺伝子に影響を及ぼすという考え方)の役割の発達する認識の一部である、または、DNA配列情報が不変の場合であっても、遺伝子発現と細胞行動があることができる方法は変化した。

科学者も、ホウレンソウの消費が発癌物質の損傷効果を部分的に抑制することができるとわかった。実験動物と一緒の試験では、58パーセントから32パーセントまで、それはほぼ半分に結腸腫瘍の発生率を下げた。

国立衛生研究所で支えられる働きでは、OSUのライナス・ポーリング研究所の研究は、学術誌Molecular NutritionとFood Researchで最近報告された。

「傷害性細胞がさまざまな手段によって起こって、癌の進行は、複合の、多段階プロセスである」と、Mansi Parasramka(LPIをもつ博士号終了の学者)が言った。「本研究は、マイクロRNAの変更が大腸癌形成で癌幹細胞標識に影響を及ぼすことを示した。

「マイクロRNAは、細胞で非常に大きいことをする非常に小さい因子である」と、彼女が言った。

伝統的に、癌はDNA配列または抑制されていない細胞成長を考慮に入れた突然変異の変化に起因すると考えられた。それは、まだ真である。しかしながら、後成学に対する関心も、増加している。そこにおいて、食事のような因子、環境毒素と生活様式は、遺伝子の発現に影響を及ぼす-
それは癌だけでなく心血管疾患(糖尿病)にも、神経障害に対しても当てはまるのである。

マイクロRNAの形成はこの後成的な方程式に含まれる-一度は「ジャンクDNA」であろうと思った-そしてそれは、研究者はわかるために困っていた。彼らがDNAのどの領域が表されるか、静まるかについて影響を与えることを現在知られている。

何百ものマイクロRNAがある、そして、OSU科学者はそれらの実験で679をモニターした。彼らが正しく働かないとき、悪いことは起こることができる。そして、癌につながっている異常な遺伝子発現を含む。

「最近の研究は、マイクロRNAが正常と患部組織で細胞機能を調整している鍵となる後成的な機序のうちの1つであることを示している」と、ロッド・ダッシュウッド、Cancer PreventionのためのヘレンP. Rumbel教授とLPIのCancer Chemoprotection Programの責任者が言った。

「しかし、DNAの永続的な遺伝子の変化である突然変異と異なった」と、彼が言った、「ダイエットおよび好ましい生活様式選択または薬物治療を経てさえ、後成学とマイクロRNA変更についてのよい知らせは、我々が正常な細胞機能を復元することが可能である可能性があるということである。」

後成学は生物学的に基本的にあらゆる人をユニークにすると、ダッシュウッドが言った、それらの遺伝学とそれらの環境の製品。それは、一卵性双生児さえ含む。

新しい検査の調査結果はマイクロRNAを理解することの進歩、癌幹細胞に対するそれらの効果と疾患の進行で中断する制御プロセスに至らなければならないと、OSU科学者が言った。これはある日癌の洋服屋仕立てのまたは「特定の患者」治療に至るかもしれないと、ダッシュウッドが言った。


学術誌参照

  1. Mansi A. Parasramka、W. Mohaizaダッシュウッド、ロン・ワング、アミルAbdelli、ジョージS.ベイリー、デイビッドE.ウィリアムス、エミリーHo、ロデリックH.ダッシュウッド。マイクロRNAの側面図を作っている発癌物質によって誘発されたラット結腸腫瘍と食事のホウレンソウの影響のうち分子栄養及び食物研究(2012);DOI:10.1002/mnfr.201200117

Cancer STEM cells and spinach

Carcinogens Linked to Cancer Stem Cells, but Spinach Can Help

ScienceDaily (June 20, 2012) — Researchers at Oregon State University have for the first time traced the actions of a known carcinogen in cooked meat to its complex biological effects on microRNA and cancer stem cells.

The findings are part of a growing awareness of the role of epigenetics in cancer, or the ways in which gene expression and cell behavior can be changed even though DNA sequence information is unaltered.

The scientists also found that consumption of spinach can partially offset the damaging effects of the carcinogen. In tests with laboratory animals, it cut the incidence of colon tumors almost in half, from 58 percent to 32 percent.

The research at OSU’s Linus Pauling Institute was recently reported in the journal Molecular Nutrition and Food Research, in work supported by the National Institutes of Health.

“Cancer development is a complex, multi-step process, with damaged cells arising through various means,” said Mansi Parasramka, a postdoctoral scholar with LPI. “This study showed that alterations of microRNAs affect cancer stem cell markers in colon cancer formation.

“MicroRNAs are very small factors that do very big things in cells,” she said.

Traditionally, cancer was thought to be caused by changes in DNA sequence, or mutations, that allowed for uncontrolled cell growth. That’s still true. However, there’s also increasing interest in the role played by epigenetics, in which such factors as diet, environmental toxins, and lifestyle affect the expression of genes — not just in cancer, but also cardiovascular disease, diabetes, and neurological disorders.

Included in this epigenetic equation is the formation of microRNAs — once thought to be “junk DNA” — which researchers were at a loss to understand. It’s now known that they influence which areas of DNA get expressed or silenced.

There are hundreds of microRNAs, and the OSU scientists monitored 679 in their experiments. When they don’t work right, bad things can happen, including abnormal gene expression leading to cancer.

“Recent research is showing that microRNAs are one of the key epigenetic mechanisms regulating cellular functions in normal and diseased tissues,” said Rod Dashwood, the Helen P. Rumbel Professor for Cancer Prevention and director of LPI’s Cancer Chemoprotection Program.

“But unlike mutations which are permanent genetic changes in DNA,” he said, “the good news about epigenetics and microRNA alterations is that we may be able to restore normal cell function, via diet and healthy life style choices, or even drug treatments.”

Epigenetics essentially makes every person biologically unique, Dashwood said, a product of both their genetics and their environment. That includes even identical twins.

The findings of the new study should lead to advances in understanding microRNAs, their effects on cancer stem cells, and the regulatory processes disrupted in disease development, the OSU scientists said. This might lead one day to tailored or “patient specific” therapies for cancer, Dashwood said.


Journal Reference:

  1. Mansi A. Parasramka, W. Mohaiza Dashwood, Rong Wang, Amir Abdelli, George S. Bailey, David E. Williams, Emily Ho, Roderick H. Dashwood. MicroRNA profiling of carcinogen-induced rat colon tumors and the influence of dietary spinachMolecular Nutrition & Food Research, 2012; DOI: 10.1002/mnfr.201200117