サラダが抗癌作用を持っていると聞いて意外に思うかもしれない。
私は今までの経験からなるほどと感じているが、皆さんはそうではないかもしれない。

パクリタキセル (paclitaxel, TXL, TAX, PTX, PAC) は、タキサン系に類する抗悪性腫瘍剤(抗がん剤)。1971年にタイヘイヨウイチイ (Taxus brevifolia) の樹皮から分離された物質である。

パクリタキセルという抗がん剤は樹皮からできており、天然の成分が漢方薬などになっていることから何らかの薬効があるものは結構ある。このセロリやアンテイチョークも抗癌作用のある食べ物として記憶しておくといいだろう

少し苦いのが難点ですが。

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http://weeksmd.com/2013/08/salad-fixings-to-fight-pancreatic-cancer/

膵癌と戦うサラダ

2013年8月19日にブラッドフォードS.週博士によって掲示される

週博士のコメント:私は、この20年間の記録から植物には適当な時期に発見される抗癌特性があると主張してきた。
実際の話、植物は癌と戦う能力なしでは環境に適応して生きのびることはできないのである。
さて、あなたのサラダ(あなたが決して食べないものかも…!)、野菜は膵癌と戦うことができるのだ!

セロリ、アーティチョーク(アーティチョーク(Artichoke、Globe artichoke、学名Cynara scolymus)は、キク科チョウセンアザミ属多年草。和名はチョウセンアザミ(朝鮮薊)。若いつぼみを食用とする(花菜類)。地中海沿岸原産。)
は人間の膵臓癌細胞を殺すフラボノイドを含有する

 

2013年8月15日に-Celery、アーティチョークと薬草(特にメキシコのオレガノ)は、2つの新しいイリノイ大学研究によってすべて、アピゲニンとルテオリン(重要な酵素を阻害することによって研究室で人間の膵臓癌細胞を殺すフラボノイド)を含有する。

「アピゲニン単独は、2つの積極的な人間の膵癌細胞系で、細胞死を誘発した。しかし、我々が24時間アピゲニンで癌細胞を前処理したとき、我々は最高の結果を受けて、そして36時間化学療法剤ゲムシタビンを塗布した」と、エルバイラ・デ・メヒアが言った、1Uの私食物化学と食物毒物学の教授。

トリックは同時にそれらと化学療法剤を塗布している代わりに、前処理としてフラボノイドを使用しているようだったと、Jodeeジョンソン(段階的なものからそうしたデ・メヒアの研究室の博士号を有する学生)が言った。

「主題がまだ論争の的の場合であっても、我々の研究は化学療法剤と同じ日に酸化防止剤補助剤を服用することがそれらの薬の作用を否定する可能性があることを示した」と、彼女が言った。

「フラボノイドが酸化防止剤として作用することができるので、それは起こる。化学療法剤が細胞を殺す方法のうちの1つはそれらの酸化促進物活性に基づく。そして、彼らが同時に紹介されるとき、フラボノイドと化学療法剤が各々と競争する可能性があることを意味する」と、彼女が説明した。

膵癌は非常に悪性の癌である、そして、ほとんど早期症状がない。そして、それが広がる前に、疾患がしばしば見られないことを意味する。最後に、目的は治療を展開することである、しかし、患者の命を延長することは有意な発現である。そして、ジョンソンが加えられる。

わずか6パーセントの五年生存率で、彼女が言ったことは、癌関連の死亡の第4の主要な原因である。

科学者はアピゲニンがグリコーゲンシンターゼ・キナーゼ-3β(GSK-3β)と呼ばれている酵素を阻害するとわかった。そして、それは膵臓癌細胞の抗アポトーシスの遺伝子の生産高の減少に至った。アポトーシスは、そのDNAが損傷を受けたので、癌細胞が自滅することを意味する。

癌細胞線のうちの1本では、アポトーシスを受けている細胞のパーセンテージは、50ミクロモルの服用で治療された細胞の中に、フラボノイドを用いた治療を受けなかった細胞の8.4パーセントから43.8パーセントへ行った。この場合、化学療法薬は加えられなかった。

フラボノイドによる治療も、遺伝子発現を修正した。「炎症誘発性サイトカインと関連した特定の遺伝子は、非常にupregulatedされた」と、デ・メヒアが言った。

ジョンソンによると、Molecular NutritionとFood Researchの科学者の生体外研究はアピゲニン治療が膵臓細胞で17s、インターロイキンの増加につながることができることを示す第1である。そして、抗膵癌活動でその潜在的関連を示す。

膵臓がん患者は、多分有効なレベルにフラボノイドの血漿濃度を上げるのに十分なフラボノイドの豊富な食品を食べることが可能でないだろう。しかし、科学者はそれらの集中を成し遂げる薬を設計することができたと、デ・メヒアが言った。

そして、この驚くべき疾患の予防は、もう一つの記事である。「あなたがあなたの人生を通じて多くの果物と野菜を食べる場合、あなたにはこれらの生理活性フラボノイドに長期被曝がある。そして、それは確実に癌のリスクを低下させるのを助ける」と、彼女が注意した。

学術誌参考文献

  1. Jodee L.ジョンソン、エルバイラ・ゴンザレス・デ・メヒア。ダイエット・フラボノイド・アピゲニンまたはルテオリンの間の相互作用と生体外で人間の膵臓癌細胞に対する抗増殖性の効果を強化する化学療法剤食物とChemical Toxicology(2013);60:83のDOI:10.1016/j.fct.2013.07.036
  2. Jodee L.ジョンソン、エルバイラ・ゴンザレス・デ・メヒア。フラボノイド・アピゲニン炎症と癌に関連した遺伝子発現を修正して、GSK-3β/NF-κBシグナリング・カスケードの抑制を通して人間の膵臓癌細胞でアポトーシスを誘発した分子栄養及び食物研究(2013);DOI:10.1002/mnfr.201300307

 

Salad fixings to fight pancreatic cancer

Posted by Bradford S. Weeks, MD on August 19, 2013

Dr. Weeks’ Comment:  I am on record for the past 2 decades for asserting that ALL plants have anti-cancer properties which will be discovered in due course.  Practically speaking, a plant wouldn’t be able to adapt and survive without the capacity to fight cancer.  Now we learn that common vegetables in your salad (ahem… that you never eat !) can fight pancreatic cancer!

 

 

Celery, Artichokes Contain Flavonoids That Kill Human Pancreatic Cancer Cells

 

Aug. 15, 2013 — Celery, artichokes, and herbs, especially Mexican oregano, all contain apigenin and luteolin, flavonoids that kill human pancreatic cancer cells in the lab by inhibiting an important enzyme, according to two new University of Illinois studies.

“Apigenin alone induced cell death in two aggressive human pancreatic cancer cell lines. But we received the best results when we pre-treated cancer cells with apigenin for 24 hours, then applied the chemotherapeutic drug gemcitabine for 36 hours,” said Elvira de Mejia, a U of I professor of food chemistry and food toxicology.

The trick seemed to be using the flavonoids as a pre-treatment instead of applying them and the chemotherapeutic drug simultaneously, said Jodee Johnson, a doctoral student in de Mejia’s lab who has since graduated.

“Even though the topic is still controversial, our study indicated that taking antioxidant supplements on the same day as chemotherapeutic drugs may negate the effect of those drugs,” she said.

“That happens because flavonoids can act as antioxidants. One of the ways that chemotherapeutic drugs kill cells is based on their pro-oxidant activity, meaning that flavonoids and chemotherapeutic drugs may compete with each other when they’re introduced at the same time,” she explained.

Pancreatic cancer is a very aggressive cancer, and there are few early symptoms, meaning that the disease is often not found before it has spread. Ultimately the goal is to develop a cure, but prolonging the lives of patients would be a significant development, Johnson added.

It is the fourth leading cause of cancer-related deaths, with a five-year survival rate of only 6 percent, she said.

The scientists found that apigenin inhibited an enzyme called glycogen synthase kinase-3β (GSK-3β), which led to a decrease in the production of anti-apoptotic genes in the pancreatic cancer cells. Apoptosis means that the cancer cell self-destructs because its DNA has been damaged.

In one of the cancer cell lines, the percentage of cells undergoing apoptosis went from 8.4 percent in cells that had not been treated with the flavonoid to 43.8 percent in cells that had been treated with a 50-micromolar dose. In this case, no chemotherapy drug had been added.

Treatment with the flavonoid also modified gene expression. “Certain genes associated with pro-inflammatory cytokines were highly upregulated,” de Mejia said.

According to Johnson, the scientists’ in vitro study in Molecular Nutrition and Food Research is the first to show that apigenin treatment can lead to an increase in interleukin 17s in pancreatic cells, showing its potential relevance in anti-pancreatic cancer activity.

Pancreatic cancer patients would probably not be able to eat enough flavonoid-rich foods to raise blood plasma levels of the flavonoid to an effective level. But scientists could design drugs that would achieve those concentrations, de Mejia said.

And prevention of this frightening disease is another story. “If you eat a lot of fruits and vegetables throughout your life, you’ll have chronic exposure to these bioactive flavonoids, which would certainly help to reduce the risk of cancer,” she noted.

Journal References:

  1. Jodee L. Johnson, Elvira Gonzalez de Mejia. Interactions between dietary flavonoids apigenin or luteolin and chemotherapeutic drugs to potentiate anti-proliferative effect on human pancreatic cancer cells, in vitroFood and Chemical Toxicology, 2013; 60: 83 DOI:10.1016/j.fct.2013.07.036
  2. Jodee L. Johnson, Elvira Gonzalez de Mejia. Flavonoid apigenin modified gene expression associated with inflammation and cancer and induced apoptosis in human pancreatic cancer cells through inhibition of GSK-3β/NF-κB signaling cascadeMolecular Nutrition & Food Research, 2013; DOI: 10.1002/mnfr.201300307